Bezoek aan Burg Lahneck

 

Na het ontbijt trokken we op pad naar Burg Landeck, het ridderkasteel volgens Ferre. Het wandelpad begon volgens de info van de camping op de parking van een nabijgelegen fabriek.

Op de parking aangekomen konden we geen pad vinden, dan maar even doorwandelen. Opnieuw een wegwijzer die naar de parking wees om naar de burcht te wandelen. En inderdaad, toen we terug op de parking stonden vonden we een klein paadjes waarbij een bord hangt met “Verboten das Grundstück zu betreden” of zoiets 🙂

Met de buggy vertrokken we vol goede moed te voet naar boven voor een klim van een kilometer, ongeveer recht omhoog. Na enkele honderden meters komen we het eerste obstakel tegen: een omgevallen boom, dwars over het pad (dat nauwelijks 50cm breed was). Onder de boom gekropen en de weg verder gezet, op naar de volgende omgevallen boom. De laatste boom op het pad was niet enkel een stam, maar een hele kruin op de weg. Iets moeilijker met een buggy, dus buggy opplooien en klimmen maar.

Toen we boven over de omheining klommen stond er nog een bordje met iets van “geschlossen bla bla sicherheit bla bla gefähr”. Gelukkig verstaan we geen Duits 😀

Het kasteeltje boven was gesloten, maar we hebben wel lekker gepicknicked op een boomstam en zijn dan via een andere weg terug naar beneden gewandeld. Onderweg heeft Ferre nog met wat lokale kindjes gespeeld in een speeltuintje aan een woonwijk.

Wij liggen nu lekker in het zonnetje en Ferre ligt te slapen na zijn avontuurlijke bezoek aan Burg Lahneck.

3 gedachten over “Bezoek aan Burg Lahneck

  1. Hallo globetrotters ,

    We genieten van uw verslagen.Rust nog maar even uit van uw bergbeklimming en profiteer van het zonnetje, hier is het vandaag maar een flauw zonnetje. We gaan nu eten en daarna naar Bomma taart eten.

    Groetjes en XXX, tot straks.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

Een reactie plaatsen